Fotomaraton-kilpailusäännöt

1. §Suolahden Kamerat ry:n fotomaraton-kilpailuja järjestetään vedoksilla käytävinä moniaiheisina valokuvauskilpailuina seuran hallituksen määräämään aikaan.

2.§
Kilpailuun os oikeutettu osallistumaan jokainen seuran jäsen. Seuran hallitus voi haluttaessa päättää myös ulkopuolisten henkilöiden osallistumisoikeudesta.

3.§
Kilpailun kestosta, alueesta, osallistumismaksusta, teemojen lukumäärästä, arvostelusta ja tulosten julkistamisesta ynnä muista mahdollisista kilpailuun liittyvistä, näissä säännöissä erikseen mainitsemattomista asioista, päättää seuran hallitus ennen kulloistakin kilpailua.

4.§
Teemat voidaan antaa pyydetyn henkilön valitsemana, kerhoillassa joukolla sopien tai valikoimasta arpomalla ja ne voidaan antaa kaikki kerralla tai jaksottaa valitun aikataulun mukaan. Jokainen teema saa aakkosten mukaisen kirjaintunnuksen. Esimerkiksi 12 teemaa kirjaintunnuksin A – M (J voidaan I:hin sekaantumisen estämiseksi jättää pois.) Ensimmäisenä teemana (A) on aina kullekin kilpailijalle ennen starttia salaisessa arvonnassa arvottu kilpailunumero.

5.§
Kilpailuun saa osallistua sekä filmi- että digikameroilla otetuilla vaakamuotoisilla kuvilla ja kilpailija sitoutuu kuvaamaan kilpailukuvat kyseisen fotomaratonin kestoaikana. Yhteen teemaan saa kukin ottaa osaa vain yhdellä kuvalla. Kuvan taakse on merkittävä oma kilpailunumero ja teeman kirjaintunnus (esim. 2A, 2B tai 6G, 6H). Kuvaajan nimeä ei merkitä, mutta kilpailijan on ilmoitettava omat kuvansa tulosten julkistamisen tapahduttua. Kilpailijat jättävät kuvansa kilpailuun erillisinä 10×13/10×15 cm:n kokoisina kuvina, mutta kukin kilpailija kuvansa omana nippunaan mieluummin samalla tavalla pakattuna, esimerkiksi kirjekuoressa. Pakkauksen päälle merkitään oma kilpailunumero.

6.§
Kuvat arvostellaan mahdollisimman pian. Pisteitä annetaan joka teemasta erikseen. Ensimmäisestä sijasta saa kuusi pistettä ja seuraavasta sijasta pisteen vähemmän kuin edellisestä sijasta aina kuudenteen sijaan saakka, josta saa yhden pisteen. Arvostelun tulos on lopullinen.

7.§
Arvostelun jälkeen tuloksen pyritään julkistamaan viivyttelemättä. Mahdollisista palkinnoista päätää seuran hallitus.

8.§
Näiden sääntöjen tulkintaoikeus on seuran hallituksella.

(Nämä säännöt hyväksyttiin vuosikokouksessa 24.2.2009)